Härlig middagsbjudning

Var lyckligt lottad och vackert inbjuden på middag hos den oroligt dukiga matlagerskan M och hennes sambo i lördags. Bjuder på lite bilder från meny och dukning=)

Förrätt: Sparrissoppa med färskbakat foccaiabröd
Huvudrätt: Inkoktlax med primörer, delikatesspotatis och avokadosallad samt skarpsås.
Neutraliserare: Jordgubbssvalka
Dessert: Chokladkräm med kolatäcke med salta och söta rostade hasselnötter  samt en Limecheesecake 

Serverat med alla de tänkbara goda drycker -

Ni förstår vilken matlycka detta var!!! Tack M & C
 













Tillägg - receptet på denna ljuvliga dessert!

Chokladkräm med hasselnötter: 10 små portionsglas
1 burk kondenserad mjölk
150 g mörk choklad (64-70%) hackad
100 g mjölkchoklad, hackad
3 dl grädde
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
2 msk smör, rumsvarmt
1-2 msk mörk rom
1 dl hasselnötter - helst färdigblancerade
1/2 tsk olja
1/2 tsk salt
1/2 tsk strösocker

1. Koka burken med kondenserad mjölk oöppnad i en kastrull med vatten i 1/2 timme. Häll av vattnet och låt burken svalna i 20-30 min. Öppna den försiktigt. Om den är för varm blir det tryck i burken och då kan det spruta ut mjölk när man öppnar den.
2. Lägg chokladen i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och rör om tills chokladen smält. Rör i äggula, vaniljsocker, smör och rom.
3. Häll upp chokladkrämen i små likörglas och ställ in dem i kylen i ca 3 timmar tills chokladkrämen stelnat.
4. Rosta de blancerade nötterna i en stekpanna, droppa i olja och vänd runt nötterna. Strö över salt och sedan socker. Rulla runt nötterna hastigt tills sockret smält, häll upp dem på ett bakplåtspapper och låt svalna. Toppa chokladkrämen med såsen och lägg på några nötter. (hittar du inte blancerade nötter så torrrosta dem först i en panna, gnid sedan av skalet med hjälp av en handduk då har du blancerade nötter)

Servera lätt rumstemererad!


 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Ancci

Det ser fantastiskt gott ut. Vackert och gott!

2011-04-12 @ 15:31:30
Postat av: ellen

Åhh vad gott allting ser ut!

2011-04-13 @ 15:23:29
URL: http://ellencsordas.se
Postat av: Susanne

Oj vad fint. En fröjd för både öga och gom!

2011-04-13 @ 20:48:45
URL: http://trullerutta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0