Söndags middag

Som ni säkert märker är det oftast på söndagaran jag har tid att verkligen laga middag, hemkommna från Göteborg blev det i söndags en körvelgryta. Receptet är en blaning av mitt dåliga minne och lite fantasi. Blev bjuden på en supergod gryta för många år sedan (en sådär 10 år sedan) och receptet har försvunit i en av alla flyttar - så med lite dåligt minne och lite ny insperation är detta min egen variant.




1 st fläskfilé
1 röd paprika -strimlor
1 pkt bacon - skivor
ca 5-10 st champinjoner
2 dl grädde
0,5 dl gräddfil
0,5 dl cream fraishe
2 msk körvel
smör att steka i
Salt och vitpeppar

Börja med att putsa filén, skär i 1 cm tjocka bitar och salta och vitpeppra bitarna.
Stek baconet och klipp sedan i bitar, bryn köttet näst intill klart på båda sidor, tillsätt baconbitarna och den strimlade paprikan och svampen.
Tillsätt grädden, gräddfilen och creamfraisen samt 2 msk körvel.

Låt puttra ihop och servera med ris. Kan väl sägfa det att körvel ger en väldigt speciell smak, och i rätt mängd är det super gott! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0