Godaste glasstårtan
Till midsommarfirandet slängde jag dagen innan ihop denna supergoda glasstårta. Den är så enkel och så förvsinnande god att vi på fyra personer nästan satte i oss hela tårtan - farligt gott!
4 ägggulor
200 g philadelphiaost
4 äggvitor
4 dl grädde
1 marängbotten
2 dl socker
Vispa ägggulorna poräsa tillsammasn med sockret. Tillsätt philadelphiaosten. Vispa äggvitorna till hårt skum i separat bunkt, och grädden i ytterligare en bunke. Vänd ner äggvitan i äggguleblandningen, och vänd sist försiktigt ner grädden.
Lägg marängbotten i en springform med avtagbar kant (tips är att lägga en plastfolie i botten dessutom) Fyll på runt om med glasssmeten och låt sedans tå i frysen minst 4 timmar. Garnera med färska bär och servera!
En klar hit på tårtbordet!
Kommentarer
Trackback