Macadamiakakor eller kort och gott - macakaka

Älskar att gå på kalas, tyvärr kolliderade jobbandet idag med kalaset och jag fick tyvärr avstå kalaset.
Fick istället trösta mig med att baka några kakor jag länge tänkt testa. Och vilken tur, för de var verkligen super goda!

Sega kolaliknade men med lite sälta från macadamianötterna och lite sötma från den vita chokladen. Att de dessutom var super enkla att göra gjorde det hela bara ännu bättre

Ca 24 st

2 dl strösocker
2 dl smält smör
2 msk sirap
3 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl hackade macadamianötter
50g vit choklad

Rör ihop sockret, smöret och sirapen. Blanda sedan i de torra ingredienserna .Vispa eller kör i matberedare. Hacka nötter och choklad och rör ned i kakdegen.

Forma ca 24 runda kakbollar (12 per plåt)

Grädda i 175gradig varm ugn ca 15 minuter, efter ca 7 minuter trycker du ut/plattar du ut kakbollarna med en sked. Kakorna skall bli lite gyllen med lite mer färg i kanten.

Låt svalna på galler (kakorna är ganska mjuka när de kommer ur ugnen så var lite försiktig när du lossar dem från bakplåtspappret.

Perfekt med ett glas kall mjölk!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0