Vit chokladcheesecake med jordgubb och mango salsa
12 digestivkex
1dl pistachnötter
50g smält smör
150g vit choklad
3 stora ägg
1 dl strösocker
300g philadelphia
250g mascarpone
1 msk vaniljsocker
Kläm fast bakplåtspapper I en rund bakform med löstagbar botten. Klipp lös överflödigt papper, mixa kex och nötter med smält smör.
Häll hälftena smulorna i botten av formen och tryck till. Hacka vitschoklad och smält i en skål över en kastrull med skjudande vatten. Tag bort var 30 sekund och rör. Dela äggen och vispa vitorna hårt med ca ½ dl socker. Vispa gulora i en annan skål med ½ dl socker till fluffig smet.
Tillsätt den smält chokladen, philadelphiaosten, mascarpone, vaniljsocker och citronskal. Vänd ner äggvitorna i smeten.
Häll blandningen över botten och strö över resterande smulor. Ställ i frysen ca 4 timmar.
Mango och jordgubbsalsa
1 liter jordgubbar
500g mango
1 lime
2 msk akaciehonubng
2 msk finstrimlad mynta
Blanda jordgubbar med mangon i bitar, pressa saft ev lime, honung och mynta i en skål, smaka av.
DET SER FANTASTISKT GOTT UT!!!!
Vilken härlig blogg!! Detta ser otroligt gott ut!!
Tack!!