En ciderinkokt kycklingfilé med kål och bönröra

Det är myckt just nu men om ni ger er till tåls några dagar till så kommer det snart lite droppa in både detg ena och det andra här...

Mitt i alla kaos lagas det lite mat oxå, om än mindre äv vanligt.

Dagens testrätt hade en mild smak med en lite kryddig eftersmak. Possitivt förvånad är jag framförallt över den milda smaken i kålen, och jag som egentligen inte gillar kål =)

Ciderinkokt kycklingfilée med kål och bönröra

2 äpplen
1/2 purjolök
4 kycklingfiléer
salt
svartpeppar
rosmarin
2 dl äpplecider
1 dl cremefraisch
2 tsk dijonsenap
smör

Kål & bönröra

1/2 spetskål
1 pkt bacon
250 g haricots verts
salt och peppar
smör

Klyfta och kärna ur äpplena, ansa och strimla purjolöken.
Bryn kycklingfiléerna i smör, krydda med salt och peppar, ta ur stekpannan och tillsätt sedan mer smör och lägg i äppleklyftorna och purjolöken. Stek dessa mjuka tillsammans med lite rosmarin. Lägg i kycklingen igen och häll över cidern.   Tillsätt sedan creme fraischen och dijonsenapen. Låt sjuda i ca 10 minuter innan det serveras med ris och bönröran som du gör under tiden.

Strimla spetskålen, skär baconen i tärningar och stek tillsammans med haricot verts och smör i en separat panna ett par minuter till kålen är mjuk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0