En het kyckling och pärongryta

Trots en inflamation i handleden (upplysningsvis är det svårt att växla med vänsterhanden) är inspirationen tillbaka.

Gårdagens kväll tillbringade jag med att bjuda min fina granne på middag. Och som vanligt har jag snöat in på päron i maten. Hittade för inte så längesedan detta recept hos Charlotte vilket har stått på testlistan sedan dess. Här är receptet med lite små förändringar.

Resulatatet var över förväntan, ett underbart recept som definitivt kommer att lagas flera gånger här hemma!


Kycklinggryta med päron

2 stora päron (lite fastare) i klyftor
smör
rörsocker
500 g kycklingfilé
4 dl creme fraiche
salt, kvarnmalen grovpeppar
hackad mynta (ca 1/2 dl)

Marinad
2 vitlöksklyftor
2 msk kyckling buljong
1 msk riven färsk ingefära ( tips!!! Lägg den färska ingefäran i frysen så är det lättare att riva den)
1 chili, urkärnad och delade på mitten
lite soya

Strimla kycklingfiléerna på längden. Lägg kycklingen i en marinad gjord på pressadvitlök, chili, ingefära, soya och buljong  i minst 1 timme (kan absolut ligga längre för mörare och mer intensiv smak)
Skär päronen i klyftor och stek i en het panna med smör och socker. När de har fått fin färg och är genomstekta så lägger du den åt sidan.
Häll kyckligen med den lilla marianden som är kvar ner i stekpanna och stek hastigt i smör innan du tillsätt creme fraishen. Låt koka ihop och smaka av med salt, peppar och soya. Chilin skall bara ge smak, så den är bara att plocka ur vid serveringen.

Garnera med hackad mynta och servera med kokt ris eller färsk pasta.




Kommentarer
Postat av: Catrin

spännande med pärongryta! =) Har ätit två rätter denna vecka som innehåller äpplen - Höstigt!

2011-10-23 @ 19:02:59
URL: http://cocobycatrin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0