En italiensk vårrulle...

Det har varit mycket den senaste veckan, riktigt mycket. Så därav inga inlägg och inga svar på frågor. Har en minst lika intensiv vecka framför mig men nu skall det nog gå att kläma in lite inlägg och svara på frågor samtidigt - Men jag har gjort en massa god mat och goda bakverk så det kommer en hel del här det närmaste.

Igår kväll hade ett par vänner här på middag och efter att ha gått igenom alla befintliga recept och ideer på förrätter hade jag fortfarande ingen aning om vad jag skulle servera..

Så hittade jag ett recept,  åh vilket recept det var, passade perfekt, lagom stor och bara så god...

Så håll tillgodo och spara för detta är en toppenförrätt!!

Italiensk vårrulle
4 personer

1 rulle smördeg
8 sparrisar
4 skivor parma skinka
ca 1/2 dl färskriven parmesan
salt, peppar och muskotnöt
2 msk smält smör

Skär av de träiga ändaran på sparrisen och koka dem lätt i ca 5 minuter i saltat vatten, lägg dem sedan genast i kallvatten så de behåller spänsten.
Lägg ut den kylskåpskalla smördegen, placera en skiva parma skinka längs kortsidan, lägg på två sparrisar, toppa med salt, peppar och lite muskot nöt och sedan lite riven parmesan. Rulla ihop och skär av från resterande del av smördegen. Se till att rullen är tättsluten och vik ihop ändarna. Placera på en bakplåtspappersklädd plåt. Upprepa tills du har fyra ganska stora rullar.
Smält 2 msk smör och pensla på rullarna. Grädda i 175grader varm ugn ca 8 minuter. låt svalna något och snitta dem sedan på hälften och lägg upp få tallriken. Servera!

Dessa kan självklart göras i mindre bitar och fungera som tilltugg på buffen.


Kommentarer
Postat av: Ann-Christin

Men du så gott! + en mycket snygg bild :)



KRAMAR

2012-04-21 @ 22:23:54
URL: http://inspirationbyann.devote.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0