Hasselnötsmaränger
Efter att ha vaknat tidigt och inte kunnat somna om gick jag upp för att baka något till söndagsfikat. En snabb inventering av kylen informerade om att jag borde göra något åt äggvitorna sen veckans sats av lemoncurd.
En titt i skafferiet och jag bestämde mig snabbt för att göra jättemaränger med hasselnötssmak.
Superenkelt och gott! De överblivna passar dessutom ypperligt till att smula ner i glassenmaskinen i nästa omgång av glass=)
Hasselnötsmaränger
6 stora
1 dl äggvita
2,25 dl socker
100 g hasselnötsmassa
0,25 dl chokladknappar
Vispa äggvita och socker glansigt i glasskål över kokkande vatten, När marängen är styv och blank, tag av från kastullen och fortsätt att vispa den sval.
Smält hasselnötsmassan och vänd ner i marängsmeten tillsammans med chokladknapparna, spara någr att strö över på slutet.
Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i 130 g varm ugn i ca 35 minuter.
En titt i skafferiet och jag bestämde mig snabbt för att göra jättemaränger med hasselnötssmak.
Superenkelt och gott! De överblivna passar dessutom ypperligt till att smula ner i glassenmaskinen i nästa omgång av glass=)
Hasselnötsmaränger
6 stora
1 dl äggvita
2,25 dl socker
100 g hasselnötsmassa
0,25 dl chokladknappar
Vispa äggvita och socker glansigt i glasskål över kokkande vatten, När marängen är styv och blank, tag av från kastullen och fortsätt att vispa den sval.
Smält hasselnötsmassan och vänd ner i marängsmeten tillsammans med chokladknapparna, spara någr att strö över på slutet.
Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i 130 g varm ugn i ca 35 minuter.
Kommentarer
Postat av: MISS ALICIA
Hej!
Ta jättegärna en titt på nätbutiken missalicia.se, där hittar du spännande brittiska märken!
Vänliga Hälsningar,
Miss Alicia
Postat av: Linas inredning
Åh, de där ska jag testa! Har du gjort dem mindre nån gång och vet hur länge de ska vara i ugnen då? Har aldrig bakat maränger förut :)
Trackback