En brownie extra allt...

Sprang på detta receptet för någon vecka sedan och det bara vattnades i munnen. Kunde bara inte låta bli att testa. Men man får ha i beräkning att det tar en stund, det är inte riktigt något man bara slänger ihop i en hast när man väntar besök. Men om man vet  förväg att det vankas fikabesök så skall man absolut testa. 

Chokladbrownie extra allt

Botten

120g Smör
120g Mörkcholkad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad ljuschoklad

Fyllning
150 g minimarshmallows
1 burk kondenseradmjölk - kokad till dulce de leche ca 3,5 timmar svag värme

Täcke
125 g mörkchoklad
125 g ljuschoklad
1,5 dl grädde

Börja med att koka den kondenserade mjölken till dulche de leche, glöm inte att burken alltid skall vara täckt med vatten. Smält smöret till bottnen och häll sedan över i en bunke, tillsätt den hackade mörka chokladen. Rör i socker, ägg och vaniljsocker. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör sist i den hackade ljusa chokladen. Bred ut på bakplåtspapper i en ungsform ca 20*30cm. Grädde i 175g varm ugn i ca 20 minuter. Häll över marchmallowsen och in i ugnen igen tills de precis smälter. Tag ut och bred sedan över dulce de lechen. Koka sedan upp grädden till täcket, häll i den hackade chokladen och rör runt tills chokladkrämen är slät. Bred över hela kakan och låt svalna.

Skär sedan i mindre bitar och servera som den är eller med lite färsk frukt eller grädde eller varför inte salta nötter för att skapa en god kontrast till allt det söta.




Kommentarer
Postat av: Kikan

Men jag smäller aaaaaaaav!!!!!!!! Vill ha! Kram!

2012-01-25 @ 08:10:32
URL: http://hemmahoskikan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0