En tomat och fetaost fylld fläskfilé med pommes duchesse
Idag skulle det egentligen blivit stek, men glömde (läs orkade inte) lägga fransyskan i ugnen i natt när vi kom hem efter den fantastiska turen till grebbestad och båten Donalda!
Så istället improviserade jag ihop en röra på fetaost och soltorkade tomater som jag fyllde en fläskfilé med. Serverad med Pommes duchesse var det en riktigt höjdare.
Fläskfilé med soltorkadetomater och fetaost
Fläskfilé ca 500 g
Ca 150g fetaost
5-6 soltorkade tomater i olja
salt och peppar
smör
Sätt på ugnen ca 225 g. Putsa filén och skär en lång skåra längs med filéen. Strimla de soltorde tomaterna och mixa dem med fetaosten. Fyll skåran med röran och fäst med tandpetare. Salta och peppra runt om. Bryn köttet runt om i stekpanna med smör, lägg sedan i foliepapper och låt bli klart i ugn ca 20 minuter.
Servera med Pommes Duchesse som du gör på koktpotatis, 1 äggula och grädde, salt och peppar.
(Eftersom vi är mitt i flyttpackandet har sprits och tyllar packats undan och pommes duchessen gjorde på en plastpåse, inte helt enkelt men det gick =)
Ha en skön söndag!
Det där ser himla gott ut!