Smaksätta sockerkakan

Testade nyligen att smaksätta en klassiska sockerkakan på lite olika sätt.
 
Alla har vi våra favoritrecept på den klassiska sockerkakan så jag tror att recept är överflödig men skulle ni sakna ett så kommer ett här
 
Klassisk sockerkaka
225 g smör
3 ägg
2,5 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Vispa socker och rumsvarmt smör till en pösig smet. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner i smeten. Smöra och bröa en form och häll i smeten. Grädda ca 40 minuter i 175-200 grader varm ugn.
 
Smakvariant 1
Istället för att bröa den smorda formen använder du muscvadosocker, och så trycker du ner ca 100 g vit cholkad i formen innan den stoppas in i ugnen för gräddning. - Servera med färska jordgubbar
 
Smakvariant 2
Tillsätt 1,5 dl rabarberkräm i sockerkakssmeten, du får grädda kakan något längre men får en supersaftig och god kaka- servera med lite lätt vispad grädde.
 
 
Smaksatt med vitchoklad och i en muscvadosockrad form
 
 
Sockerkaka med rabarberkräm i - serverad med en klick grädde är den fantastisk!

 

 

.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0