Stekt kängurufile med krämig majs

Här kommer äntligen receptet från förra helgens halv sex middag. De jag har pratat med har flera gånger frågat var jag har lyckats få tag i kängurukött, för min del var det inga problem. I frysdisken på coop extra fanns det en mängd spännande köttsorter. Så är ni lite modigare så ta en kik där och låt er inspireras! 

 

 

Ca 600g Kängurufilé

2 msk grovhackad timjan

25g torkad karljohansvamp

2 vitlöksklyftor, tunt skivade

3 * 30g smör hackade i tärningar

Tryffelolja

125m portervin

2 stora Portobello svamp

2 kkp majskorn

2kkp grädde

50g shiitake svamp tunt skivat

1 kkp kalvbuljong

1 stor schalottenlök

1 citron

1 msk hackad bladpersilja

1 kkp Cabernet sauvignon

 

Krydda filéerna med den hackade timjanen, salt, nymald svartpeppar och hälften av den skivade vitlöken.  Låt det vila ca 10-20 minuter. Blötlägg den torkade svampen i ½ kkp kokande vatten till de mjuknat.

 

Lägg majsen tillsammans med grädden i en kastrull tillsammans med resterande av vitlöken.  Låt koka ner till häften under ett lock av bakplåtspapper. Ta sedan hjälp av en stavmixer och mixa det till en puré.

 

Låt den hackade schalottenlöken fräsas mjuk i en kastrull med 30g smör. Tillsätt sedan vinet och låt koka upp, låt sedan sjuda till det blivit en tjockflytande sås. Tillsätt kalvbuljongen och reducera sedan ner ¾.

 

Värm 30 g smör i en stekpanna, tillsätt Portobello svampen och sjud i 1-2 minuter. Tillsätt den blötlagda svampen och sjud i 2-3 minuter. Häll därpå i portvinet och låt det koka bort innan shiitake svampen tillsätts. Avsluta med att hälla över persiljan och pressad citronsaft.

 

Bryn kängurufilen i en stekpanna tillsammans med resterande smör i en stekpanna och låt sedan bli klart i 200g varm ugn tills köttet har en innertemperatur på ca 80grader. Låt sedan vila innan det skärs upp.

 

 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mats

När och var har man i Tryffeloljan?

Svar: Hej, ser att jag missat att få med det, du tillsätter tryffelolja tillsammans med citronen och persiljan. Lycka till!!
Anna Nordgren

2014-05-09 @ 18:31:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0