En krämig passionfruktsmousse de brazil

Detta recept lämpar sig egentligen att göra en helt annan del på året, då passionsfrukten är billig.  (För det går åt en väldans många passionsfrukter...)  Men då receptet lät så himla gott var jag bara tvungen att testa nu. Och gott var det, en krämigare mousse får man leta efter.

Receptet är barnsligt enkelt att göra, tar mindre än tio minuter att slänga ihop och sedan får det bara stå i kylen och kräma ihop sig i ca 2 timmar.

För 6 personer

12 passionsfrukter
1 burk kondenserad mjölk (400g)
3 dl grädde
2 passionsfrukter till garnering

Dela 12 passionsfruker och gröp ur innehållet, värm det försiktigt i en kastrull eller kör försiktigt i en matberadadre för att frigöra saften från kärnorna.
Sila sedan i en sil så att inga kärnor följer med. Rör ut den kondenserade mjölken i juicen tills all juice har absorberats.  Vispa grädden hårt i en separat bunke och vänd sedan försiktigt ner i .Rör om och lägg upp i små potionsskålar. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i ca 2 timmar. Garnera med innehåller i de två sista passionsfrukterna.




Kommentarer
Postat av: Kikan

Åååh! Passionsfrukt är bara så gott!!! Kram Erika

2011-08-30 @ 22:11:40
URL: http://hemmahoskikan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0