En smördegsinbakad fläskfilé med kantarellstuvning

Efter ett röjande i frysen kam jag fram till att lördagsmiddagen fick bli detta, en smördegsinbakad fläskfilée fylld med kantarellstuvning. Serverad med ris och lite rödvinsinkokta kantareller. (just de rödvinsinkokta kantarellerna fick mer en lila nyans så de går jag inte in på något mer- även om smaken var god!)

1 fläskfilé
smördeg
1 pkt kanteller, ca 200g
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 msk mjöl
2 st scharlottenlök
riven västerbottenost
smör
salt, svart och vitpeppar

Putsa och helstek fläskfilen med salt och peppar några minuter på var sida, låt ligga kvar i pannan på eftervärme, täkt med folié.

Smörstek löken tillsammans med kantarellerna, sikta mjölet över och tillsätt creme fraishen och grädden. Låt koka hop till en stuvning och tillsätt den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.

Kavla ut smördegen, skär filen i tjocka skivor oxh lägg upp på smördegen med stuvning mellan varje skiva. Nyp ihop smördegen runt fläskfilen och stuvningen. Pensla med ett vispat ägg.
Grädda i ugn 200grader i ca 30 minuter till den fått fin färg. 

Servera med ris och tex rödvinssås.








Kommentarer
Postat av: Anonym

åååå gud va gott de låter! Måste jag testa någon dag! =)

2011-10-24 @ 19:31:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0