En semeldag...

Idag är det semeldagen... och jag jobbar till sent, mycket sent.

Har ganska mycket på jobbet och jag har inte kunnat jobba över innan vi kom in i huset för jag kännde pressen att hinna få klart det som skulle vara klart (en del av det jag gjorde var tvunget att vara gjort så att snickarna kunde göra klart det de skulle.. ni vet katten på råttan på....) Men nu är vi inflyttade, även om lägenheten inte är helt tömd så finns det tid i helgen till det. Så nu är det bara att bita i det sura äpplet och stanna kvar så att vissa saker kan bli klart...

Men det är ju semeldagen..... Så jag har inhandlat viktiga ingredienser så att jag kan slänga ihop semlor när jag kommer hem ikväll. För jag vet att sambon älskar semlor och jag brukar offra mig och äta en om året och den äts idag... Kanke även skall be sambon att steka några pannkakor för det är ju faktiskt pannkaksdagen idag oxå, och pannkakor tycker jag himla mycket om....

Så här såg förra årets semlor ut och jag gissar att årets semlor blir väldigt lika =)
Nu flyttar vi in...

Efter ytterligare en sen kväll igår var vi så pass klara att vi i dag kunnat börja flytta ut i huset.

Jag hade oturen att jobba under dagen så sambon fick ta det största lasset med att bära lådor upp och ner i trapporna från lägenheten så fick jag komma efter jobbet och hjälpa till med de lite större möblerna.

Nu flera timmar senare brinner det i braskaminen, sängen är nybäddad på plats i det underbara sovrummet. Kan bara säga att jag är helt sjukt nöjd, det är lite som om jag bara vill klappa på taperna hela tiden, de är bara så magiskt underbara... Hmm kanske är ett litet varningstecken på utmatthet när man klappar på tapeterna???

Ha en helt underbar fredagkväll och helg.


En öppen lasange

Bläddrade i någon av förra helgens bilagor i jakt på någon spännande inredningsidé och hittade en intervju med Markus Aujalay om hans nya kokbok Markus Pasta. Dessutom bjöd tidingen på några recept  varav ett föll jag för direkt, en öppen lasange.

Efter att ha bytt ut auberginen mot kycklingfile och justerat lite annat fick jag en underbart god rätt som direkt blev en ny favorit. Nu är det absolut inget fel på att ha i auberginen men jag tycker att smakerna passade så bra ihop med kyckling och så är det ju himla gott med kyckling oxå =)


Öppen lasange med kyckling 4 personer

8 färska lasagneplattor
2 - 3 kycklingfiler
salt
svartpeppar
½ burk grillad paprika, 100 g
1 burk soltorkade tomater i olja, 100 g (strimla den)
20 g babyspenat
1/2 kruka färsk oregano, blad

Mascarponecrème

1 dl mascarponeost
½ dl vispgrädde
1 dl parmesanost, färskriven

Skär kycklingen i ca 2 cm tjocka strimlor. Salta och peppra och stek färdigt i stekpannan 

Koka upp mascarponeost och vispgrädde i en kastrull. Rör i parmesanosten.

Koka lasagneplattorna al dente i saltat vatten i en kastrull.  Häll av i durkslag. Skär sedan varje lasagneplatta i två bitar.

Till varje portion läggs två halva plattor i botten och två på toppen. Varva däremellan med kycklingbitar, grillad paprika, soltorkade tomater, spenat, mascarponekräm och oregano direkt på tallriken. Ringla lite av den soltorkadetomatoljan runt om. Avsluta med lite nymald svarpeppar och flingsalt.


En samling bilder från huset


Nu har drygt två veckor gått av sena kvällar med renovering av huset och det går framåt, i söndags kom golvet på plats, garderobsinrednign inhandlades och i går kom tapererna på väggarna upp och idag blir det en sista strykningen av taket samtidigt som vi har besök av elektriker som skall fixa till de sista elproblemen. Onsdag är det mer målning, då främst i garderob och hall, lite tak och så samt upp med alla de målade listerna.

Så lagom till nästa helg bör allt vara på plats för inflyttning. Men jag får erkänna, hela min kropp är mör, det verker i varenda muksel och kroppen går snart ut i helstrejk. Men det kommer att bli så fint!!

Bjuder på lite renoveringsbilder för att ni skall få se det fortlöpande arbetet. Och snart kommer efterbilderna =)
Skall nog lyckas klämma in ett recept någon dag oxå - har lyckats laga mat i ett kaos kök =)


Abslout första dagen i huset - ni ser den gulnade tapeten, de mörkt bruna fönstrena och foder samt de otroligt vackra furutaket... Den rivna och början till den flyttade väggen...

En så där 40 liter färg senare ser det ut så här (sista strykningarna med färg är inte med här..:

De riktigt färdiga bilderna får ni vänta med - det är på tok för mörkt på kvällarna så till helgen när vi flyttar in så skall det finnas internet på plats och dagsljus och allt man kan tänkas behöva =)
När vitt inte är vitt utan tusen olika nyanser...

Egentligen vet jag redan att det finns tusentals olika vita nyanser av vitt, men att det skall vara så svårt att välja??? Det som vid första anblicken ser vitt ut, är plötsligt grönt, rosa, gult, grått eller blått.

Inför omålning av några väggar skulle vi välja en vit färg som passade mot den grymt coola tapenten vi köpt och tänkt skall lyfta den öppna planlösningen mellan matsalen/kök och loungen.... Men vad som var vitskimmer på tapeten blev silver och det som tidigare var ljust äggskalsfärgade köksluckor blev gult. Och medans färgproverna heter fina saker som krita, fjäder, snö, och älva är jag på gränsen till nervsammanbrott...

Ångest!!!!!

Efter att tillbringat timmar med att tända och släka ljuset och jämföra färgen i oilka ljussättnignar, hålla mot köksluckorna, hålla mot tapenten ge upp och sedan försöka på nytt tror jag vi har hittat en vinnare... Tror vill säga, idag skall det målas så imorogn får vi se hur det fungerade...

Imorgon hoppas jag kunna fota lite i dagsljus så ni får se något av huset.

Trevlig fredag på er, här skall det målas och drickas vin!

 Fast i flytt och renoveringsträsket...

Någon kanske undrar var jag har tagit vägen? Svaret är det enkla att vi har fått nycklar & skrivit papper på vårt hus så nu är det ett gigantiskt arbete med att fixa till en del saker innan vi flyttar in.

 • De tidigare bruna fönstrena med tillhörande bruna fönsterkarmar målas vita
 • Det mindre snygga furutaket målas vitt
 • De gulnade tapeterna på entré våningen målas vita
 • Väggar rivs
 • Nya väggar byggs upp
 • Eluttag flyttas
 • Golv läggs
 • Tapeter skall upp 
 • En härlig garderob byggs
 • Fönster slås igen
 • Nytt innertak läggs..

Det är bara lite av vad som ske första veckan. Så om man lägger till att jag jobbar som vanligt hela veckan oxå så förstår ni att det inte finns så mycket tid över. Nu gör jag självklart inte allt detta själv, jag har en målande sambo som tagit semester denna veckan, en ledig svärfar som grejar för fullt och inte minst min grymt duktigt far som skyndar sig direkt från jobbet till vårt hus för att lägga flera timmar på att få det precis som jag (vi) vill =) Är oerhört tacksam!!!!

När det gäller mat så är flingor och mjölk oxå mat, precis som take away och yoghurt. Det går att leva på det i två veckor. Och kaffe, inte att förglömma det underbara kaffet... Men det är inte så kul att blogga om =)

Så håll ut, snart kommer det bilder på underbar mat som skall lagas och bilder på vad vi har åstakommit.


RSS 2.0