Äpple & Kanelmuffins
Under julmarkanden sålde vi snabbt slut på dessa goda och juliga muffins.
ca 12 st
Muffins
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Rivet skal från 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning
2 äpplen
smör
2 msk socker
2 msk kanel
Topping
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
Vispa ägg, strösocker och vanlijsocker poröst. Rör ner smältsmör, mjölk och citronskal.
Tillsätt de torra ingredienserna
Häll upp i formar
Skala och skiva äpplena i tunna skivor/halvmånar, stek i smör och sikta över socker och kanel
Lå svalna och peta ner i muffinssmeten
Rör ihop toppingen och smula över muffinsen.
Grädda i 200 grader ca 20 -25 minuter - tills fin färg
Trackback