Saffransbiscotti


Det närmar sig advent och julen – och för att kunna njuta riktigt ordenligt av hela julperioden (som enligt mig sträcker sig från första advent till annandag jul –sen har jag tröttant) passar jag på att förbereda lite redan nu. Det är mindre än en vecka kvar till första advent och många projekt skall hinnas med…



Dagens provbak som sedan kommer bli en del av ett av mina projekt, är saffransbiscotti - små mandelskorpor med smak av den underbara kryddan saffran. Saffran är förövrigt en av mina absoluta favoritkryddor framförallt i juletid. Synd bara att den är så sjukt dyr, men har man tur som jag hade vid gårdagens handel så har butikerna inte hunnit prishöja den än (flera butiker höjer priset på saffran under vinterperioden och har ett lägre pris resten av året).

För övrigt vet ni väl att saffran är världens dyraste krydda och kommer från saffranskrokusen.

 

Saffrans biscotti

Ingredienser

100 g smör
1g saffran (2 påsar)
2 ekologiska ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och blanda i saffranen, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda i de torra ingredienserna och mandeln.
4. Forma degen i tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten i 25 minuter.
6. Ta ut länderna och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär de i 1 centimeter tjock skivor och se till att det är några millimeter mellan varje skiva.
8. Torka skorporna i ugnen, i ca 15 minuter, tills de är helt torra.

Förvara i tätsluten burk och plockas fram till en varm kopp te en kall vinterdag =)

 

 


Kommentarer
Postat av: Sara

Såg mycket goda ut! :)

2010-11-24 @ 15:12:37
Postat av: Kikan

Mums! Spara några till mig :) Kram!

2010-11-24 @ 18:52:52
URL: http://hemmahoskikan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0