En julsallad
Jag gillar att skapa mina egna jultraditioner. Och för några år sedan sprang jag på denna salladen som jag tyckte var perfekt att ha i juletider. (Introducerade det på julbordet men familjen tyckte visst att vi hade tillräckligt med rätter även om den var god..) så istället brukar det bli det en perfekt lunch i mellandagarna eller varför inte dagen förejulafton (när man vet hur mycket onyttigt det ändå kommer att bli)
I år fick det bli både på lilla julafton då jag bjöd upp grannen på lite mat och julmys och som lunchlåda idag – den första mellandagen =)
Julsallad
1 pkt mix sallad (roccula, babyspenat lite manché ect)
2 pkt bacon
1 pkt färsk sparris
½ nötter (rostade och blancherade hasselnötter eller varför inte valnötter)
1 granatäpple
Koka sparrisen lätt, stek bacconen knaprigt. Skölj salladen blanda med sparrisen skurna i mindre bitar och klipp bacconen ned i, gröp ur de goda kärnorna i granatäpplet ioch blanda i tillsamamns med nötterna.
Servera med vörtbröd med parmesanröra på
Parmesanröra
1 dl riven parmesan
100 g färskost/Philadelphia ost
Bred på kavring eller vörtbröd
Hej Anna! God fortsättning! Angående fågelmaten. Smält kokosfett, rör ner fågelfrön och sleva upp i små kakformar (mazarinformar eller dylikt), sätt i ett snöre och låt stelna utomhus. Lossa maten ur formarna och häng upp!
Parmesanröra.. att jag inte tänkt på det! Tack :)
God fortsättning och STOR kram