Kasslergratäng
Kassler är en underskattad bas i matlagning, lite som bacon men med mer kött och med mildare smak kanske man kan förklara den.
Jag brukar titt som tätt slänga ihop denna superenkla kasslergratäng - så även igår.
Ris
1/2 gurka
1 röd paprika
ca 400g kassler
1 1/2 dl riven ost -gärna en med mkt smak så som västerbottenost
Kok riset som vanligt. Tärna gurkan och paprikan. Blanda ihop det kokat riset med den tärnade gurkan och lägg i botten av en ugnsfast form.
Strimla kasslern och lägg ovanpå riset, strö den tärnade paprikan över och avsluta med den rivna osten. In i 200 grader varm ugn i ca 10-15 minuter. Och så var det middagsdags. Servera med lite sweet chilisås=)
Jag brukar titt som tätt slänga ihop denna superenkla kasslergratäng - så även igår.
Ris
1/2 gurka
1 röd paprika
ca 400g kassler
1 1/2 dl riven ost -gärna en med mkt smak så som västerbottenost
Kok riset som vanligt. Tärna gurkan och paprikan. Blanda ihop det kokat riset med den tärnade gurkan och lägg i botten av en ugnsfast form.
Strimla kasslern och lägg ovanpå riset, strö den tärnade paprikan över och avsluta med den rivna osten. In i 200 grader varm ugn i ca 10-15 minuter. Och så var det middagsdags. Servera med lite sweet chilisås=)
Kommentarer
Postat av: Susanne
Ser toppengott ut! Kassler är en ganska "bortglömd" vara hemma hos oss. Dags att ändra på det :) Det finns ju massor av goa rätter med kassler.
Ha en skön vecka!
Kram kram
Postat av: Ann-Christin
Gott!
Postat av: Sofie Mumsfillibaba
Kassler är ju sällan fel.... Intressant med varm gurka... Nu blev jag hungrig :(
Postat av: Johanna
Tack för tipset, det var smarrigt! Kram
Svar:
Anna Nordgren
Trackback