Kasslergratäng

Kassler är en underskattad bas i matlagning, lite som bacon men med mer kött och med mildare smak kanske man kan förklara den.





Jag brukar titt som tätt slänga ihop denna superenkla kasslergratäng - så även igår.

Ris
1/2 gurka
1 röd paprika
ca 400g kassler
1 1/2 dl riven ost -gärna en med mkt smak så som västerbottenost

Kok riset som vanligt. Tärna gurkan och paprikan. Blanda ihop det kokat riset med den tärnade gurkan och lägg i botten av en ugnsfast form.
Strimla kasslern och lägg ovanpå riset, strö den tärnade paprikan över och avsluta med den rivna osten. In i 200 grader varm ugn i ca 10-15 minuter. Och så var det middagsdags. Servera med lite sweet chilisås=)

 




Kommentarer
Postat av: Susanne

Ser toppengott ut! Kassler är en ganska "bortglömd" vara hemma hos oss. Dags att ändra på det :) Det finns ju massor av goa rätter med kassler.

Ha en skön vecka!

Kram kram

2011-06-28 @ 12:24:53
URL: http://trullerutta.blogg.se/
Postat av: Ann-Christin

Gott!

2011-06-28 @ 13:42:12
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Kassler är ju sällan fel.... Intressant med varm gurka... Nu blev jag hungrig :(

2011-07-01 @ 12:05:52
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Johanna

Tack för tipset, det var smarrigt! Kram

Svar: Vad kul att ni testade =) Kram kram
Anna Nordgren

2013-01-20 @ 19:50:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0