Helstekt citronkyckling med risotto

Jag har alltid tyckt det ser så himmla läckert ut med en hel tillagad kyckling, minns dessutom svagt från högstadiets hemkunskap att det var såss enkelt. När dessutom goda vännen A bjöd på detta förra året kröp tanken och idén upp på att göra själv... Men så blir det aldrig rätt tid eller rättare sagt - förlite tid =)

Men nu var det dags!

Fylld med citron och timjan känndes som den perfekat smakkombinationen. Resultatet? Helt underbart saftigt och gott!

1 hel kyckling ca 1,2 kg
2 citroner
1 näve färsk timjan
50 smör

Skölj kycklingen noga, kvarta citronerna (pressa ut citronsaften från en av kvartarna och rör ihop med smöret. Fyll kycklingen med citroner och timjan. Lossa försiktigt skinnet från kycklingen och kleta ner citronsmöret där i. Lägg i en ugnsform och resten av citronerna runt om den.

In i 220 grader varm ugn i ca en timme (tills innertemperaturen är ca 80 grader)

Servera med risotto och lite sallad.

Enda noteringen är att INTE ta ur temometern ur kycklingen med handen efter att den stått i ugnen -då bränner man sig...









I morgon är det dags för nästa halv sex hos.. Och denna gången skall vi till underbara S, tema Sommar och färgkoden, gult, grönt, rött och blått - min färg blev gult så här skall det nu grävas i garderoben efter något som är gult....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0