En couscous fylld paprika med citronkyckling och youghurtssås till huvudrätt

Huvudrätten från fredagens halloween middag var lite marockoinspirerad. En Couscousfylld paprika med en mör citronkyckling och en härlig variant på tzatziki.

Ingredienser

6 st kycklingfiléer
2 st citroner, saften
4 msk olivolja
salt
peppar

Tzatziki
1 knippa vårlök eller salladslök
1/2 st röd chilifrukt
2 st vitlöksklyftor
0.5 st gurka, finhackad
2 msk hackad färsk koriander
2 msk hackad färsk mynta
2 burkar yoghurt matlagning
salt

Marinera kycklingen i olivolja, citronsaft, salt och peppar. Ju längre dessto bätter.

Klipp ner salladslöken grovt i yoghurten. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skär gurkan i små tärningar. Hacka koriandern och myntan. Finhacka chilin. Lägg alltihop i en skål tillsammans med matlagningsyoghurten. Rör om och smaka av med salt om det behövs.

Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden. Hetta upp en stor grillpanna till medelvärme, pensla med lite olja och lägg i kycklingen eller stek i stekpanna. Vänd den efter cirka 5 minuter. Skär med en kniv för att kolla att kycklingen är helt klar, köttsaften ska vara ofärgad och genomskinlig.

 Pap­ri­kor med kryd­dig couscous­fyll­ning  

6 st paprikor i lika storlekar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 dl hackad persilja
2 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
1 krm mald kanel
2 msk chilisås
1 tsk rivet citronskal
2 msk pressad citron
4 dl grönsaksbuljong
2,5 dl couscous

Sätt ugnen på grill. Skär av toppen på paprikan som ett lock. Rensa ren den på kärnor och mellanväggar. 3. Stek löken mjuk i oljan i en kastrull. Tillsätt persiljan och låt den fräsa med. Blanda ner resten av kryddorna, chilisås och citronskal och citronsaft. Häll i buljongen och koka upp. Rör ner couscousgrynen.
Ta kastrullen från värmen och låt det svälla ca 10 min. Blanda och fyll paprikorna med couscousblandningen. Ställ dem på ett ugnssäkert fat. Lägg på toppen igen och grilla paprikorna 10-15 min.

Nu ser det lite tort och tråkigt ut på talriken men om man välter paprikan lite och snitsat till det så ser det lika gott ut som det var!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0