En couscous fylld paprika med citronkyckling och youghurtssås till huvudrätt
Ingredienser
6 st kycklingfiléer
2 st citroner, saften
4 msk olivolja
salt
peppar
Tzatziki
1 knippa vårlök eller salladslök
1/2 st röd chilifrukt
2 st vitlöksklyftor
0.5 st gurka, finhackad
2 msk hackad färsk koriander
2 msk hackad färsk mynta
2 burkar yoghurt matlagning
salt
Marinera kycklingen i olivolja, citronsaft, salt och peppar. Ju längre dessto bätter.
Klipp ner salladslöken grovt i yoghurten. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skär gurkan i små tärningar. Hacka koriandern och myntan. Finhacka chilin. Lägg alltihop i en skål tillsammans med matlagningsyoghurten. Rör om och smaka av med salt om det behövs.
Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden. Hetta upp en stor grillpanna till medelvärme, pensla med lite olja och lägg i kycklingen eller stek i stekpanna. Vänd den efter cirka 5 minuter. Skär med en kniv för att kolla att kycklingen är helt klar, köttsaften ska vara ofärgad och genomskinlig.
Paprikor med kryddig couscousfyllning
6 st paprikor i lika storlekar2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 dl hackad persilja
2 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
1 krm mald kanel
2 msk chilisås
1 tsk rivet citronskal
2 msk pressad citron
4 dl grönsaksbuljong
2,5 dl couscous
Sätt ugnen på grill. Skär av toppen på paprikan som ett lock. Rensa ren den på kärnor och mellanväggar. 3. Stek löken mjuk i oljan i en kastrull. Tillsätt persiljan och låt den fräsa med. Blanda ner resten av kryddorna, chilisås och citronskal och citronsaft. Häll i buljongen och koka upp. Rör ner couscousgrynen.
Ta kastrullen från värmen och låt det svälla ca 10 min. Blanda och fyll paprikorna med couscousblandningen. Ställ dem på ett ugnssäkert fat. Lägg på toppen igen och grilla paprikorna 10-15 min.
Nu ser det lite tort och tråkigt ut på talriken men om man välter paprikan lite och snitsat till det så ser det lika gott ut som det var!