En kopp chokladganache till dessert
Serverad med en lite klick mascarponegrädde, limemarinerade hallon och honungsvalnötter och desserten är komplett!
300 g mörk choklad
2,5 dl grädde
2 msk mascarpone
2 tsk florsoker
3 dl vispgrädde
2 dl valnötter
0,5 dl honung
1 dl färska hallon
2 msk myntablad
1/2 pressad lime
Hacka chokladen grovt och lägg den med grädden i en kastrull och sjud tills allt smält samman. Låt stå i ca 10 minuter tills smeten tjocknat något.
Häll över chokladfyllningen i små koppar och skaka lite fram och tillbaka några gånger så att eventuella luftbubblor försvinner. Låt kallna i kylen i ca 1-2 timmar.
Blanda under tiden mascarpone och florsocker väl med grädden. Ställ kallt.
Rosta valnötterna i ugnen tills de fått fin färg. Ta ut och ringla över honung/sirap medan de är varma. Vänd runt och låt dem svalna utlagda med mellanrum på plåten så att de inte klibbar fast i varandra.
Marinera hallonen med mynta och limesaft. Servera med mascarponegrädde, honungsrostade valnötter, färska hallon och mynta.
Ljuvlig söt dessert! Dagens snyggaste!