En kopp chokladganache till dessert

En liten men ack så söt dessert, serverade ur små moccakoppar gör det bara lite mer charmigt och sött.

Serverad med en lite klick mascarponegrädde, limemarinerade hallon och honungsvalnötter och desserten är komplett! 


300 g mörk choklad
2,5 dl grädde

2 msk mascarpone
2 tsk florsoker
3 dl vispgrädde

2 dl valnötter
0,5 dl honung

1 dl färska hallon
2 msk myntablad
1/2 pressad lime 

Hacka chokladen grovt och lägg den med grädden i en kastrull och sjud tills allt smält samman. Låt stå i ca 10 minuter tills smeten tjocknat något.
Häll över chokladfyllningen i små koppar och skaka lite fram och tillbaka några gånger så att eventuella luftbubblor försvinner. Låt kallna i kylen i ca 1-2 timmar.
Blanda under tiden mascarpone och florsocker väl med grädden. Ställ kallt.
Rosta valnötterna i ugnen tills de fått fin färg. Ta ut och ringla över honung/sirap medan de är varma. Vänd runt och låt dem svalna utlagda med mellanrum på plåten så att de inte klibbar fast i varandra.
Marinera hallonen med mynta och limesaft. Servera med mascarponegrädde, honungsrostade valnötter, färska hallon och mynta.




Kommentarer
Postat av: Anna/Frostrosor

Ljuvlig söt dessert! Dagens snyggaste!

2011-11-08 @ 22:13:53
URL: http://frostrosor.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0