En rosépepprad ädelkyckling ...

Har äntligen haft tid att vara hemma denna helgen och inte fara runt, och så skönt! Fika på stan med undrbara J, hinna fixa hemma med städ, tvätt och annat som bara ligger och väntar och tid till att laga maten och fundera ut ett recept (istället för improvisationslagning)

En lite lyxigare form av kyckling blev det till lördagsmiddag. Desseren fick vänta till idag, söndag =)

4 kyckling filéer
ädelost
salt
3 msk smält smör
2 tsk soya
1 tsk timjan
1 1/2 - 2 dl grädde
rosépeppar

Lägg ett snitt längs kycklingfiléen och fyll med ädelost. Blanda det smälta smöret med soyn och tímjan och salt. Lägg upp kycklingen på ett ungsfast fat och pensla dem med soyablandningen. Häll grädden runt om, krossa lite rosépeppar över och "skjuss" in i ugnen.

Låt grädda på 225 grader ca 20 minuter. Servera med pressad potatis, sallad och lite mer rosépeppar. 

Om någon undrar varför min pressade potatis inte ser så pressad ut beror detenkelt på att jag har förlagt pressen.... Potatisen är riven (mkt omständigt och rekomenderas INTE!!)
 

Gott med rosé vin till =)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0