Kantarellsoppa
Perfekt som förrätt vi en mysig middag eller som lunch en regning och blåsig dag, en varm och mustig kantarellsoppa är aldrig fel. Kort och gott - helt ljuvligt.
Det går lika bra att använda färska kantareller som frysta och förvällda.
Kantarellsoppa
500g kantareller
1/2 gul lök
smör
2 msk vetemjöl
1 dl vitt vin
6,5 dl vatten
1,5 msk kantarellfond (koncentrat)
2 dl grädde
salt, vitpeppar, svartpeppar & lite riven muskotnöt
färsk timjan
Om du använder färska kantareller, ansa och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i smör i en gryta eller tjockbottnad kastrull. Tag några av de smörsteka kantarellerna åt sidan och spara till garnering. Rör i mjölet och häll sedan på vinet, låt koka samman ca 2 minuter. Tillsätt vatten och fond, låt sedan koka under locka ca 10 minuter. Rör i grädden och smaka av med kryddorna.
Toppa med några smörstekta kantareller och lite färsk timjan. Servera med ett gott bröd.
Kommentarer
Trackback