Gratinerad hummer

Efter vår nobelmiddag kan man säga att vi fick ett litet lyxproblem, istället för en hummer till den förrätt vi hade planerat fick vi tre humrar. Vi var ju bara "tvungna" att äta hummer till middag dagen efter oxå.

Vi passade då på att testa ett nytt recept på gratinerad hummer.

 

Gratinerad hummer med vitlöksbröd

2 eller 4 personer

 

2 humrar

1 st fiskebuljongtärning

8 st färska champinjoner

1/2 purjolök

dill

maizena

3 dl vispgrädde

1 msk senap

1msk tomatpuré

2 msk majsstärkelse

vitlöksalt

vitpeppar

Vitlöksbröd

 

Dela hummern och tag ur hummerköttet, skär i små bitar. Hacka champinjonerna och purjolöken och fräs det sedan i panna med lite smör och vitlökssalt.

Koka upp grädden tillsammans med fiskbuljongen, lägg sedan i champinjonerna, purjolöken, senap, tomatpuré och dill.

Låt koka i ca 30 minuter tills det tjocknar och red sedan av med maizena. Blanda ner hummerköttet i stuvningen och fyll sedan hummerskalen och strö över riven ost.

Gratinera i ugn tills osten smält och fått fin färg. Servera med vitlöksbröd!

 

 
 

 

 

                          


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0