Gratinerad hummer
Vi passade då på att testa ett nytt recept på gratinerad hummer.
Gratinerad hummer med vitlöksbröd
2 eller 4 personer
2 humrar
1 st fiskebuljongtärning
8 st färska champinjoner
1/2 purjolök
dill
maizena
3 dl vispgrädde
1 msk senap
1msk tomatpuré
2 msk majsstärkelse
vitlöksalt
vitpeppar
Vitlöksbröd
Dela hummern och tag ur hummerköttet, skär i små bitar. Hacka champinjonerna och purjolöken och fräs det sedan i panna med lite smör och vitlökssalt.
Koka upp grädden tillsammans med fiskbuljongen, lägg sedan i champinjonerna, purjolöken, senap, tomatpuré och dill.
Låt koka i ca 30 minuter tills det tjocknar och red sedan av med maizena. Blanda ner hummerköttet i stuvningen och fyll sedan hummerskalen och strö över riven ost.
Gratinera i ugn tills osten smält och fått fin färg. Servera med vitlöksbröd!


