Choklad och hallonbiskvier
Hallonsmörkräm
125 g mjukt smör
1,2 dl florsocker
ca 100 g hallon
+ 200g mörkchoklad
Riv mandelmassan fint, tillsätt socker och äggvita och blanda ordentligt. Klicka, eller spritsa ut små runda kakor på en plåt. Stora som en femkrona brukar bli lagom, då får du ut ca 20 st. Grädda kakorna i 175 grader i ca 15 minuter. De ska få lite färg ovanpå, men vara lite sega inuti. Låt svalna.
Vispa smöret och florsockret krämigt. Häll upp hallonen i en kastrull och koka i ungefär 2 minuter och sila sen hallonen för att få bort alla kärnor. När hallonsaften svalnat häller du försiktigt ned den i smörkrämen och vispar ordentligt. Bred på smörkrämen på bottnarna och låt vila kallt gärna i frysen ca 1 timme.
Smält chokladen över ett vattenbad, doppa de kalla och hårda biskvierna och låt chokladen stelna.