Tiramisù med en hallontwist

Det har inte blivit mycket av uppdateringar här den senaste veckan förklaringen är en mycket hektisk vecka på jobbet och en minst lika hektisk vecka hemma med omålning av huset och allt därtill.
 
Men i fredags gick vi på semester och firade med att bjuda hem ett stort härligt gäng vänner på bbq fest på lördagen.
 
Eftersom desserter är min favorit av allt man kan baka och laga, hade jag spanat in ett recept på tiramisù med hallontwist. Och den smakade precis så gott som jag vill. Kag hade inte ritkigt tid att fixa till det perfekta fotot men den kommer snart att laga igen och då kommer det bli betydligt bättre foton, ni får stå ut med detta så länge=)
 
Tiramisù med en twist
12 personer
 
4 ägg (delad gula och vita)
6 msk floursocker + 2 msk extra
500 g mascarpone
500 g hallon (plocka bort ca 150 g till garnering)
3 dl kallt kaffe
10 tsk kaffelikör
1 pkt savoiardi kex (ladyfingers)
2 tsk kakao
50 g mörk choklad
50 vit cholkad
 
Vispa äggulorna med florsockret tills det blir vitt och pösigt, blanda sedan ner mascarpone osten. Vispa äggvitorna separat och vänd sedan ner dem i äggblandnignen liten bit i taget. Mosa hallonen med de två extra msk florsocker.
Rör samman kaffet med liköret och doppa kexen i kaffeblandingen. Lägg sedan hälfen av kexen i botten av ett lite djupare serveringsfat/form. Täck sedan kexen med hälfen av äggblandningen. Ringla över hallonmosset, lägg på resten av kexen och täck slutligen med resterande av äggblaningen. Pudra över kakaon.
 
Låt vila i kylen minst fyra timmar men gärna över natten. Innan serveringen dekorerar du med resterande hallon och hyvlar över chokladen.
 
Servera!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Den var supersmarrig! Du är grym på att baka! :-) Kram

Svar: Tack vännen!
Anna Nordgren

2012-08-13 @ 16:34:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0