Kyckling, Bacon och Broccolipaj

Vilken underbar värme det är!! Det enda jag inte är lika förtjust i är alla dessa mygg - jag går runt med ett antal kliande röda bett på både ben, armar, fötter, händer, axlar och ja typ överallt. Nästan så man kan tro att jag har röda hund. 
Något som oxå kommer med värmen är bristen på matlusten, jag vill helst bara dricka vatten, äta vattenmelon och kanske lite sallad.

Så oftast lagas middagen lite sneare hos oss just dessa varma dagar - lite pga av värmen, lite pga av allt vi grejar med (projekt förvandla gillestugebastu till vitt maritiminspirerande tvrum) och lite pga av den minskade matlusten.

Idag slängde jag ihop en härlig baccon och broccolipaj som serverades med en härlig grönsallad - plockad ur det egna grönsakslandet. Självklart intas middagen i kvällsolen på altanen till ljuvlig fågelsång...

Sommaren är så välkommen (minus alla mygg dock) !


Kyckling, Bacon & Broccolipaj

Latmajas pajdeg (en Anna Bergströmare)
125 g margarin/smör
3 dl vetemjöl (eller 1,5 dl vetemjöl + 1,5 dl grahamsmjöl)
1 krm salt

Fyllning
2 kycklingfiléer
1 paket bacon
2 dl små broccolihuuvuden
3 ägg
2 dl grädde
2 dl riven ost
1 tomat
salt och peppar

Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet och saltet i kastrullen, rörihop det till en deg med en sked och tryck ut i en pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda ca 5-10 minuter i 200 grader.

Strimla 2 kycklingfiler och stek dem i stekpanna, och lägg i pajskalet. Koka snabbt upp broccolin och lägg ovanpå kycklingen. Stek baconen och klipp i mindre bitar som läggs ovanpå broccolin. Vispa samman ägg, grädde och riven ost och krydda med salt och peppar. Häll i pajskalet. Toppa allt med tunt skurna tomatskivor.

Grädda i 200 grader varm ugn i ca 30-40 minuter. Sen bör en paj vila ett tag innan man skär upp den annars blir den lätt väldigt rinnig, men är man hungrig så är man =)




 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0