Tv-rum & läshörna...

 

Jag fick veta bland kommentarerna på ett tidigare inlägg att det önskades lite mer inredningstips och bilder från mitt hem. Så jag tänkte visa lite på vårt omgjorda tv-rum. Gillestuga är ett himla fult ord tycker jag men det var just vad som fanns i huset när vi flyttade in. Som en gigantisk bastu med gulnad panel på väggarna, ett gulnat golv, fejkade brunbetsade takbjälkar samt en minst sagt vidrig gulvit putsad vägg som var så vass att du lätt rev upp huden som du råkade komma när den.

 

Jag har inte riktigt ”före” bilder på denna hemska gillestuga då den aldrig användes av oss, för direkt när vi flyttade in blev det ett avlastningsrum. Vi rev omgående ut de halvt livsfarliga elementen och förvarade högarna med flytt lådor där. Fram i maj började vi med renoveringen. Vi blev ganska snabbt klara men har fortfarande trappan ner att måla om men i övrigt är rummet klart. (Varför är det alltid så att något finns kvar?)

 

Vad vi har gjort är att slipa av det befintliga golvet och sedan vitmålat det. Väggarna är målade med kvistspärr/grundfärg och sedan vitmålade. Taket är ommålat och de tidigare bruna takbjälkar (som inte är äkta) är kvistmålade och sedan målade i en ljusgrå färg och i dem har vi satt in spottbelysning för att få ett bättre ljus. Eftersom det är en källarvåning så är ljusinsläppet inte lika bra som en övervåning men med hjälp av bra belysning och vita väggar upplevs det inte som mörkt eller särskilt källaraktigt.

Den tidigare putsade väggen kläddes in i nya gipsskivor som sedan målades och tapetserades i en ljus tapet.  (ECO - Artist 5625)

 

Dessutom har vi satt in ett nytt element som är betydligt effektivare än de två tidigare samt mindre och snyggare (eftersom det är en källarvåning så är det viktigt med bra värme så att det inte blir och upplevs som rått och kallt). Den öppna spisen fick sig några lager färg, precis som fönsterna fick, taklister och golvlister byttes ut till härliga allmogesliter med vacker profil. Klinkersen framför den öppna spisen (som förövrigt är blockerad då ovanvåningens braskamin är kopplad på samma skorsten) byttes ut och en ny dörr sattes in. (Dörrarna i en källare är oftast lite lägre än standardmåtten vilket gör att de vanliga kedjorna som Bauhaus inte har dörrar som passar. Kan tipsa om att Beijer har snygga svensktillverkade dörrar som är helt rätt i mått och som dessutom inte är mkt dyrare än de andra.)

  

Förra veckan fick vi äntligen hittat ett par fåtöljer som skulle passa in där nere och i veckan hämtade vi hem dem. Det gjorde gott för rummet… Nu återstår bara den platsbyggda bokhyllan som skall komma på plats och så lite tavlor på väggaran och annat fix. Men bjuder på lite bilder på hur man kan förvandla en hemsk gillestuga till ett mysigt tv-rum. (De ”före” bilder som finns är fotade ur beskrivningen av huset från det att vi köpte det men det ger en lite tydligare bild av hur det såg ut.)

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Johanna

Det är så fiiiiint!!! Kram

Svar: Tack vännen!!
Anna Nordgren

2012-10-28 @ 19:54:14
Postat av: Erika Kvarnlöf

SÅ himla FINT! Jag vill oxå sitta där och läsa, dricka något gott och mysa med Kackejejjen (Emils ord för katt). Kram!

Svar: Tack!! Tror snart det är dags för Emil att hälsa på kackejejjen =)
Anna Nordgren

2012-10-31 @ 20:52:23
URL: http://hemmahoskikan.se/
Postat av: Sussi

Fantastisk skillnad! Kul att få ta del av. Håller själv på att göra om lite hemma för tillfället.
Kram Sussi

Svar: Vad kul.att höra =) Det är så kul att fixa hemma och skapa en ny känsla. Kram
Anna Nordgren

2012-11-14 @ 23:04:56
URL: http://www.trullerutta.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0