Björnbärsmarmelad..

Ni minns säkert alla de vackra björnbären som jag plockade (har till och med hunnit plocka några liter till), nu har en del av dem hunnit bli till ljuvlig marmelad att njuta av under höstens mörka kvällar tillsammans med rostat bröd och några koppar te.
 
Och säsongen för björnbär är inte slut än så ut med er i skogen och plocka!
 
Björnbärsmarmelad
 
1 liter björnbär
2 msk vatten
3 dl syltsocker
1 vaniljstång
 
Lägg björnbären i en kastrull, häll på vattnet och socret samt skrapa ur vaniljstången och låt den koka med marmeladen.
 
Låt koka ca 5-8 minuter, testa sedan om den är klar genom att göra marmeladtesetet  (tag en ren tallrik och klicka ut lite marmelad, låt svalna innan du testar att dra fingret igenom, rinner inte marmeladen ihop är den klar, annars testa att koka lite till eller tillsätt lite mer syltsocker.)
 
Häll upp på rena varma burkar och vänd dem gärna upp och ner medans de svalnar så att ett naturligt vakkum bildas. (Ett tips är att låta burkarna stå i 100 g varm ugn medans marmeladen kokar, sen är det bara att ta fram burk efter burk när marmeladen skall hällas upp.)
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0