Ananaspaj och söndagsfika

När man renoverar och har hantverkare på besök så är det minsta man kan göra att bjuda på mumsig fika.
 
Så när det i dag sågade och väsnades i badrummet och gjordes hål för framtida takspottar passade jag på att ta tillvara på den färska ananasen som fanns kvar från julens fruktfat.
 
Den var nu perfekt mogen för att skäras ner i små små bitar och bli en fantastiskt god anananspaj.
 
Ananaspaj på Annas vis
 
150 g rumsvarnt smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
1 färsk mogen ananas motsvarande ca 260 g avrunnet ananaskross
2 dl creme fraisch
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
 
Nyp ihop pajdegen och låt vila kallt ca 20-30 minuter. Kavla ut och fyll pajformen (jag använde en rektangulär form så jag fick lite deg över som snart skall användas till annat =)
 
Förgrädda pajskalet i 200g grader ca 10-15 minuter.
 
Rörihop creme fraischen, sockret och ägget tillsätt sedan den avrunna finskuran elller krossade ananansen. Fyll upp det förgräddade  pajskalet och grädda i 175 grader varm ugn ca 20 minuter eller tills den fått din färg.
 
Servera med lite vaniljglass.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0