Citronkakor med hallonsylt

Jag är som tidigare nämnt oerhört förtjust i citron. Det mesta med citron är fantastiskt gott och nyligen bakade jag dessa härliga citronkakor med hallonsylt. För tänk er den härliga kombinationen av frasiga småkakor med smak av citron som bryts av med söt härlig hallonsmak.

Jag har fortfarande en låda i frysen med några få kakor kvar - perfekt att ta fram och tina dem allt eftersom det vankas fikabesök (tyckte inte de höll sig lika bra i tätslutande burk som i frysen)

 

Citronkakor med hallonsylt

ca 40 st

 

1 tsk bikarbonat

1/2 tsk bakpulver

1 krm salt

3 3/4 dl socker

1 tsk vaniljpulver

1 ägg

1 citron

250g rumsvarmt smör

8 dl vetemjöl

 

+ hallonsylt

 

Sätt på ugnen på 180 grader och blanda ihop bikarbonat, bakpulver, salt, strösocker, vaniljpulver samt ägget i en bunke. Riv sedan skalet på citronen och pressa i saften. Blanda runt.

Sikta sedan i mjölet och nyp sedan ihop allt tillsammans med smöret tills du får en smidig deg. Dela degen i två delar och rulla ut till två rullar. Dela varje rulle i ca 20-22 bollar som sedan trycks ut till plattor med en liten håla på mitten.

Lägg på bakplåtspapper och klicka i en klick hallonsylt i hålan.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10- 13 minuter.

 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0