Snabba påskfikan

Igår tillbringade jag ett antal timmar i köket med att förbereda middag och dessert. Och när en hälig kompis kom över på lite eftermiddagsfika var kvällens dessert ca 3 timmar från färdig och jag improviserade snabbt ihop en snabbfika istället.
 
Det här är bland det snabbaste man kan slänga ihop och man kan variera med allahanda smaker och utefter vad man har hemma - bara man har lite smördeg vill säga =)
 
 
Jordgubbsflarn med mascarpone och limekräm
 
 
Smördeg (ca 2 frysta plattor till fyra personer eller utskurna från en färsk smördeg (7 * 10cm.)
några jordgubbar
lite råsocker
lite riven vit choklad
 
 
Mascarpone
Grädde
Lime
Honung
Vaniljsocker/urskrapad vaniljstång
 
 
 
Skiva jordgubbarna och lägg på smördegsplattorna på en bakplåtspappersklädd plåt så att det bildas som en ram av smördeg. Stö över lite råsocker och hyvla över lite vit choklad. Grädda ca 5-10 minuter i 180g varm ugn.
Vispa ihop några msk mascarpone med lite grädde, smaka av med honung, vaniljsocker, limesaft samt lite limezest.
 
 
Servera flarnen ljumna med en klick mascarponekräm.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0