Björnbärspannacotta med vit chokladsås

 

Detta är andra sommaren som vi bor i huset och jag har nu ganska bra koll på vart de bästa björnbären växer, hela området är nämligen ett björnbärsparadis!

 

Så när vi hade ett par goda vänner över på middag i somras passade jag på att bjuda på björnbärspannacotta med vitchokladsås. En fantastisk god dessert!

 

Björnbärspannacotta med vit chokladsås

Ca 6 port.

 

Björnbärspannacotta

2 gelantinblad

1 st vaniljstång

5 dl grädde

0,5 dl strösocker

1 dl björnbär

 

Vitchokladsås

 

1 dl vispgrädde

50 g vitchoklad

 

Limebjörnbär

 

12 björnbär

1 st lime

1 msk socker

 

Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten. Häll upp grädde och socker i en kastrull och skär ett snitt längs vaniljstången och skrapa ur fröna och tillsätt till grädden. Låt sjuda på låg värme ca 3 minuter. Krama ur gelatinbladen och blanda ner i den varma grädden. Häll sedan i björnbären och mixa allt till en slät kräm med hjälp av en stavmixer. Ställ kallt i kylskåp ca 1-2 timmar.

 

Värm grädden till den vita chokladsåsen och rör sedan ut chokladen i grädden. Låt svalna något innan den hälls över pannacottan. Låt sedan stå i kylskåp minst 3 timmar men kan utan problem stå över natten.

 

Pressa ut lite limesaft och blanda med sockret, finrivet limeskalet och blanda i det tillsammans med björnbären. Lägg ett par marinerade björnbär på varje pannacotta innan servering.

 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0