Fläderpannacotta med granatäpple och vitchoklad

Hoppas ni alla haft en fantastisk nyår. Vi hade det otroligt mysigt, lilla familjen här ute på landet.
 
Även om matlagningen blev lite si sådär med en liten kille som inte ville sova och mat som inte hanns med - men det gick det också. Men allt blev därför inte fotograferat utan jag kan bara bjuda på fotot på desserten - för då sov lillkillen gott.
 
Tyvärr blev det inget flarn till som tänkte men det får bli nästa gång - det var gott ändå=)
 
Fläderpannacotta med granatäpple och vitchoklad
3-4 personer
 
1 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
2,5 dl grädde
1 dl flädersaft (koncentrat)
1/4 dl socker
ca 30 g vit choklad
 
1/2 grantäpple
 
Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstången (skrapa ur och låt både innehåll och stång koka med) och sockret.
 
Krama ur gelatinet, rör i den varma grädden. Tillsätt sedan fläderkoncentratet och den vit chokladen (finhackad eller i knapp form) Låt stå kallt ca 3 timmar. Dekorera sist med granatäpplekärnor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0