En saffranskladdkaka till andra advent

Idag har det bakats från morgon till kväll - det laddas för fullt inför nästa helgs julmarkand.

Saffran är som tidigare nämnt en favoritkrydda och det finns så oäntligt många goda saker att göra av saffran så det kommer att dyka upp än det enda än det andra receptet med saffran här. Idag blir det saffranskladdkaka till adventsfikat och den serveras bäst med vispad grädde med lingon i. En perfekt kombination!

100g vit choklad
100 g smör
1 pkt saffran (0,5g)
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl

Smält smöret tillsammans med saffranen och tag av plattan, tillsätt den vita chokladen i det varma och smälta smöret och rör runt till det smält ihop. Vispa äggen hårt och tillsätt sockret och vaniljsockret pö om pö. Vispa sedan ner den smälta chokladen och sikta sist ner mjölet. Grädda i en smordform som är pudrad med florsocker i 200 grader varm ugn i ca 20-25 minuter (allt beroende på ugn). Servera med vispa grädde och lingon efter tycke och smak men jag kan säga som så att det är väldigt gott med de syrliga lingonen till den söta saffranskakan. Så fega inte =)

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0