Söndagsbak...
Söndagsmorgon tillbringade jag, mellan vasaloppstittande, med att baka kanelbullar, det är vår i luften och vad passar bättre än en temos kaffe och nybaka bullar efter en skön prommenad i solan?
ca 18 st
3 dl mjölk
1pkt jäst
1 tsk nystött kardemumma
150 g rumsvarmt smör
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
1 ägg
12-13 dl mjöl
Fyllning:
smör, kanel och socker
Värm mjölken med kardemumman till fingervarmt, rör ut jästen och vispa ihop med smör, socker, salt och ägg. Tillsätt mjölet och låt sedan jäsa ca 1h. Platta ut och bred på fyllningen, rulla ihop och skär i bullar. Låt jäsa ytterligare ca 45 min, pensla med ägg och pärlsocker, grädda sedan i 200 grader varm ugn ca 10min.
Kommentarer
Trackback