Ny favorit; västerbotten & broccolipaj med kräftor

Hittade i senaste nummret av mersmak från Coop ett enkelt och gott recept som provlagades i helgen.


Broccoli och västerbottenspaj med kräftstjärtar

Pajdeg:
2 dl havregryn
3 dl mjöl
1 dl kessela
125g smält smör

Fyllning
2 msk smör
1 tunt skivad vitlök
500 g broccolibuketter
4 ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk
3 dl riven västerbottenost
svartpeppar och salt
1 burk kräftstjärtar
1 rödlök tunnt skuren
strimlade basilika blad
2 msk rapsolja

Arbeta samman alla ingredienser i pajdegen - det är ganska enkelt att få till degen, rörde ihop allt övrigt medans smöret smälte och tillsatte sedan smöret.

Platta ut i form, att rekomendera är en springform men har testa med "vanlig" form oxå och det fungerade bra =)
Grädda i 250 grader vam ugn i ca 12 minuter. 

Stek vitlökten i smör och tillsätt sedan broccolin, salta och peppra och "stek" sedan på svag värme ca 5 minuter. Lägg broccolin i botten på pajskalet och häll över den rivna västerbottenosten. Vispa äggstanningen och häll över, grädda sedan i 200 grader varm ugn ca 30 minuter. Låt svalan något.

Rör ihop kräftstjärtarna med oljan, rödlöken och den fint skurna basilikan.

Lägg på toppen av pajen och servera med sallad och en lätt sås gjor på tec gräddfil och lite sweetchilisås...

Suergott och enkelt! 



Trackback
RSS 2.0