Fetaost fyllda ajvarbiffar med ratatouille och klyftpotatis

Att en rätt med ett sådant långt namn kan vara så enkelt...

Hade ett kvällsmöte idag så jag hackade snabbt ihop ingrediensena till rararouillen direkt efter jobbet så fick den stå och putta under övervakning av älsklingen medans jag sprang på möte. Hann även petaihop biffarna så de fick ligga och vila i väntan på att hoppa i stekpannan. - Men det fungerar lika bra att slänga i dem med en gång =)

500 g nötfärs
2 msk Ajvar relish - stark
1 ägg
1 msk ströbröd
Fetaost

Rör ihop allt utan fetaosten. Forma "plattor" klicka på en bit feta ost (jag använder den stora i bit som är lite krämigare) och forma ihop till biffar. Stek!

1 zucchini
1/2 paprika
några coctailtomater
1 vitlöksklyfta
2 scarlottenlökar
1 burk krossade tomater med örtsmak
Färska kryddor -så som timjan
salt och peppar

Hacka löken och fräs i några matskedar smör, skär zucchinin i stavar, paprikan i bitar och tomaterna i kvartar. Släng allt i kastrullen med lök, låt skjuda några minuter, tillsätt sedan de krossade tomaterna och låt puttra ca 40 -60 minuter.

Servera med klyftpotatis eller ris.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0