Tortano bröd

Min fina vän Maria gör ett underbart gott tortanobröd, tortanobröd är ett italiens bröd fyllt av godheter. Jag har dock inte hunnit lägga vantarna på just hennes recept och fick således improvisera ihop ett till helgens fest. Det fungerade lika bra det, den lilla bit som inte tog slut på festen mumsade vi glatt i oss dagen efter på picknicken vi gjorde.
 
Tortano bröd
1 st
 
15g jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2,5 dl durumvetemjöl
4 dl vetemjöl special
 
Fyllning
200g mozzarella
200 g pepparsalami
100 g fetaost
några coctailtomater
färsk basilika efter smak
 
Smula jästen i en bunke, läs den tillsammans med det ljummna vattnet, olivoljan, honungen och flingsaltet. Blanda i durumvetemjölet först sedan lite vetemjöl i taget. Låt degen jäst ca 30-45 minuter under bakduk.
Tryck sedan försiktigt ut den på ett väl mjölat bakplåtspapper till en rektangulär degplatta. Fyll därefter plattan med div fyllning, salamiskivor, skivad mozzrella, smulad fetaost, strimlade basilika blad och halverade coctailtomater.
Rulla sedan ihop brödet till en rulle som du böjer som en krans. Låt jäsa under bakduk ca  30-45 minuter. Sätt på ugnen på 250g  sänk ugnen till 200 grader när du sätter i brödet och låt gräddas i ca 20-25 minuter. Låt svalna på galler.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0