En öppen lasange

Bläddrade i någon av förra helgens bilagor i jakt på någon spännande inredningsidé och hittade en intervju med Markus Aujalay om hans nya kokbok Markus Pasta. Dessutom bjöd tidingen på några recept  varav ett föll jag för direkt, en öppen lasange.

Efter att ha bytt ut auberginen mot kycklingfile och justerat lite annat fick jag en underbart god rätt som direkt blev en ny favorit. Nu är det absolut inget fel på att ha i auberginen men jag tycker att smakerna passade så bra ihop med kyckling och så är det ju himla gott med kyckling oxå =)


Öppen lasange med kyckling 4 personer

8 färska lasagneplattor
2 - 3 kycklingfiler
salt
svartpeppar
½ burk grillad paprika, 100 g
1 burk soltorkade tomater i olja, 100 g (strimla den)
20 g babyspenat
1/2 kruka färsk oregano, blad

Mascarponecrème

1 dl mascarponeost
½ dl vispgrädde
1 dl parmesanost, färskriven

Skär kycklingen i ca 2 cm tjocka strimlor. Salta och peppra och stek färdigt i stekpannan 

Koka upp mascarponeost och vispgrädde i en kastrull. Rör i parmesanosten.

Koka lasagneplattorna al dente i saltat vatten i en kastrull.  Häll av i durkslag. Skär sedan varje lasagneplatta i två bitar.

Till varje portion läggs två halva plattor i botten och två på toppen. Varva däremellan med kycklingbitar, grillad paprika, soltorkade tomater, spenat, mascarponekräm och oregano direkt på tallriken. Ringla lite av den soltorkadetomatoljan runt om. Avsluta med lite nymald svarpeppar och flingsalt.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0