En öppen lasange
Bläddrade i någon av förra helgens bilagor i jakt på någon spännande inredningsidé och hittade en intervju med Markus Aujalay om hans nya kokbok Markus Pasta. Dessutom bjöd tidingen på några recept varav ett föll jag för direkt, en öppen lasange.
Efter att ha bytt ut auberginen mot kycklingfile och justerat lite annat fick jag en underbart god rätt som direkt blev en ny favorit. Nu är det absolut inget fel på att ha i auberginen men jag tycker att smakerna passade så bra ihop med kyckling och så är det ju himla gott med kyckling oxå =)
Öppen lasange med kyckling 4 personer
8 färska lasagneplattor
2 - 3 kycklingfiler
salt
svartpeppar
½ burk grillad paprika, 100 g
1 burk soltorkade tomater i olja, 100 g (strimla den)
20 g babyspenat
1/2 kruka färsk oregano, blad
Mascarponecrème
1 dl mascarponeost
½ dl vispgrädde
1 dl parmesanost, färskriven
Koka upp mascarponeost och vispgrädde i en kastrull. Rör i parmesanosten.
Till varje portion läggs två halva plattor i botten och två på toppen. Varva däremellan med kycklingbitar, grillad paprika, soltorkade tomater, spenat, mascarponekräm och oregano direkt på tallriken. Ringla lite av den soltorkadetomatoljan runt om. Avsluta med lite nymald svarpeppar och flingsalt.