En grekisk fläskfilepytt

Hörde att detta skulle vara den perfekta bjudmaten om man var många, och eftersom dagarna tills vi flyttar minskar drastiskt behövde jag komma på något bra och enkelt i matväg att kunna bjuda ev flytthälp på.
Detta måste nog vara perfekt - noll i ansträngning, lätt att göra till flera och underbart gott!!! Det enda som är att tänka på är att planera lite dagen innan.

Grekisk fläskfile pytt
4- 5 personer

1 fläskfilé ca 500g
1 gul paprika
1 röd paprika
1 rödlöl
1/2 ask coctailtomater
200 g fetaost
400 g klyftpotatis
ca 5 piri piri (torkad)

Marinad
3 klyftor vitlök
1,5 dl matolja
2 msk soya
1/4 msk färskriven ingefära
1,5 tsk sambaolek
salt och peppar

Sås
2,5 dl creme fraishe
3 msk majonäs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk örtkryddor


Dagen innan servering; putsa filen och skär i cm tjocka skivor. Blanda ihop marinaden och lägg i köttet. Låt stå i kylskåp över natten förslagsvis i en tätsluten plastpåse. Även såsen kan röras ihop tidigare.

Vid servering: sätt på ugnen och täck botten på en ungsplåt eller form med klyftpotatis och krossa den torkade piri pirin över. Grädda ca 25 i 220 grader varm ugn. Hacka paprikan i grova bitar och skiva tomaterna. Tag ut formen och strö grönsakerna över portatisen, lägg ut de merinerade fläskfilebitarna och häll över överflödig marinad. Smula över fetaosten och grädda sedan i ytterligare 20 minuter i ugn. Klart!!



 




  

Kommentarer
Postat av: Linda

Detta såg verkligen inte helt fel ut!! Mums!

2012-01-08 @ 00:47:06
URL: http://isbla.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0