Köttfärsfylld barkis...

Såg denna rätt någonstanns för längesedan och sen dess har den funnits i bakhuvudet. Så en fredagskväll som igår passade det fin fint med just köttfärsfylld barkis... Enkelt, gott och mysigt.
Receptet är baserat på vad som fanns hemma i våra skåp just för tillfället, så egentligen är det bara att göra sin favoritköttfärs och fylla en barkis för att sedan gratinera i ugnen.

Köttfärsfylld barkis

1 barkis
400 g nötfärs
smör att steka i
1 burk pastasås/tomatsås
2 msk tomatpuré
vatten
1 dl riven ost
salt & peppar
+ lite extra riven ost till topping

Servera med grönsallad!

Bryn köttfärsen och tillsätt sedan pastasåsen (jag hade en burk pizzasås hemma som jag slängde i) tomatpurén och lite vatten.
Skär av en bit i änden av barkisen och gröp ut innehållet. Brödinnehållet smulas sedan ner i köttfärsen där sist även osten rörs ner. 
När köttfärsen har blivt en krämig röra, tag av plattan och fyll barkisen. Tryck tillbaka den avskurna änden strö över lite riven ost och grädda sedan ca 10 minuter i 200grader varm ugn. 

Skär sedan tjocka skivor av barkisen och servera med grönsallad.
 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0