Potatisbakelse
Jag är ett stort fan av potatismos och gillar framförallt att servera moset på lite olika sätt.
Tidigare här i bloggen har ni fått se både gratinerad bakpotatis, pomme dushess, vanligt potatismos och spritsat potatismos.
Det senaste i testerna här hemma är cupcake potatisen eller det kanske låter bättre med potatisbakelsen? Potatismos i en ätbar muffinsform gjord av filodeg. Mycket gott och lite roligtare vid serveringar.
Här serveras den tillsammans med ljuvigt god grillad kyckling och vattenmelon.
Potatisbakelse
Potatis
smör
grädde
muskot
vit & svartpeppar
salt
västerbottenost
filodegsark
smält smör
Koka potatis, pressa potatisen och blanda med varmgrädde & smör. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Tillsätt riven västerbottenost.
Smält smör och pensla små filodegsark som sedan placeras omlott i muffinsformsplåt (ca 4st ark 12*12cm/muffins). Fyll muffinsformarna med potatismoset och grädda i 200 grader varm ugn i ca 10-15 minuter tills muffinsarna fått fin färg.
Servera till grillad kycklingfilé eller kött och med lite svalkande vattenmelon!!
Tidigare här i bloggen har ni fått se både gratinerad bakpotatis, pomme dushess, vanligt potatismos och spritsat potatismos.
Det senaste i testerna här hemma är cupcake potatisen eller det kanske låter bättre med potatisbakelsen? Potatismos i en ätbar muffinsform gjord av filodeg. Mycket gott och lite roligtare vid serveringar.
Här serveras den tillsammans med ljuvigt god grillad kyckling och vattenmelon.
Potatisbakelse
Potatis
smör
grädde
muskot
vit & svartpeppar
salt
västerbottenost
filodegsark
smält smör
Koka potatis, pressa potatisen och blanda med varmgrädde & smör. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Tillsätt riven västerbottenost.
Smält smör och pensla små filodegsark som sedan placeras omlott i muffinsformsplåt (ca 4st ark 12*12cm/muffins). Fyll muffinsformarna med potatismoset och grädda i 200 grader varm ugn i ca 10-15 minuter tills muffinsarna fått fin färg.
Servera till grillad kycklingfilé eller kött och med lite svalkande vattenmelon!!
Kommentarer
Trackback