Fetaostfyllda ajvarbiffar med ris och ratatouille
Fetaostfyllda ajvarbiffar med ris & ratatouille
4 personer
500 g nötfärs
1 dl Ajvar relish - stark
Fetaost
Rör ihop nötfärsen och ajvar relishen (att det är så pass mycket ajvar i behövs inget ägg eller anant bindemedel). Forma "plattor" klicka på en bit feta ost (jag använder den stora i bit som är lite krämigare) och forma ihop till biffar. Stek!
Ratatouille
1 zucchini
1 paprika
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
1 pkt krossade tomater (ca 500g)
Färska kryddor -så som timjan
salt och peppar
Hacka löken och fräs i några matskedar smör, skär zucchinin i stavar, paprikan i bitar och släng sedan ihop allt i kastrullen med lök, låt skjuda några minuter, tillsätt sedan de krossade tomaterna och låt puttra ca 40 -60 minuter. Krydda och smaka av med färsk timjan, salt och peppar.
Servera med ris.

