Chorizofylld fläskytterfilé med ruccola sås
Och även om det tog aningens längre tid än en vanlig middagstillagning så var det värt det, en väldigt god rätt som passar lika bra till middag som på buffébordet. (Fast hade det varit till en buffé hade jag valt att använda fläskfilé istället för fläskytterfilé =)
Choritzofylld fläskytterfilé
1 fläskytterfilé (storlek utefter antal personer ca 1 kg är lagom till 5 vuxna personer)
150g chorizo
1/2 gul lök
2 små vitlöksklyftor
salt och peppar
Hacka korven fint , skala och hacka löken och vitlöken, fräs sedan alltsammans mjukt i en stekpanna med lite smör.
Putsa köttet och skär en ganska djup skåra längs hela filén. Fyll den sedan med chorizoblandningen och snyt ihop med steksnören. Salta och peppra och bryn sedan köttet runt om i en stekpanna.
Lägg sedan över köttet i en ugnssäker form och låt gå klart i 175g varm ugn. Desto tjockare filébit desto längre tid men från 25 minuter till 50 minuter. Låt vila ca 10 minuter innan köttet skärs upp i skivor
Ruccola sås
5 personer
ca 35 g ruccola
1 vitlöksklyfta (liten)
1/4 dl olivolja
2 dl crème fraiche
salt och peppar
Skölj och torka ruccolan, mixa den sedan med skalad vitlök och oljan till en grön sås, rör ihop med crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
Servera med klyftpotatis!

