Hallongrottor och Citronkyssar

Hallongrottor är ju en klassisker när det kommer till småkakor - även om jag ofta tycker de är i största laget. Därför passade jag på att baka en plåt med hallongrottor i lite mindre storlek. Jag passade även på att göra hälften av kakorna till klassiska hallongrottor och hälften till ljuvliga citronkyssar.
 
Receptet som från början säger 20 st kakor blev utan problem 40 st i mer passande storlek.
 
Det enda som tar lite tid med dessa kakor är att få ihop degen till den mjuka mördeg som det skall vara men med lite muskelkraft och lite envishet kommer degen slutligen ihop till den mjuka formbara deg den skall.
 
Hallongrottor/Citronkyssar
20 stora/40 små
 
 
200 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
 
ca 1 dl hallonsylt/ lemoncurd
 
 
Blanda alla ingredienser utan sylten och knåda ihop till en mjuk och formbar deg. Låt sedan degen vila ca  10 minuter i kylen innan du rullar ut den till en lång stång och skär den i lika stora bitar (20 st eller 40st - eller vilken storlek du väljer att ha på kakorna)
 
Rulla bitarna till bollar och lägg i formar eller på bakplåtspapper. Tryck en liten fördjupning i varje boll och klicka i lite sylt eller lemoncurd. Grädda sedan i 10 minuter i 175 grader varm ugn.
 

Kommentarer
Postat av: Matilda

Åh, mums!!

Tipsar om en ny tävling på bloggen: http://matildasusanna.blogg.se/2013/may/tavling-i-samarbete-med-design-by-sandsvik-2.html#comment

Kram Matilda

2013-05-13 @ 14:28:22
URL: http://www.matildasusanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0