Lax med dill & chilikräm och potatispaket

Det börjar bli officiella grilltider, även om vi hemma hos oss grillar året runt så ökar även vårt grillande nu på våren när vi mer eller mindre flyttar ut på våran altan.

 

Lax är ju alltid gott och denna laxrätt är superenkel att slänga på grillen för en härlig middag men fungerar även att göra i ugnen om vädrets makter skulle vilja visa sig från den sidan. (vilket såklart var fallet vid fototillfället =)

 

Lax med dillkräm och potatisknyten

4 pers.

 

4 Laxfiléer i portionsbitar

1 msk rapsolja

Salt och nymald svartpeppar

 

Dill & chilikräm

100g smör

1 knippe dill

1 röd chili

1 tsk flingsalt

1 dl turkisk yoghurt

 

Potatisknyten

600g kokt färskpotatis eller små delikatesspotatisar

1 1/2 knippe rädisor

1 rödlök

2 msk olivolja

flingsalt och nymald svartpeppar

 

 

Potatisknytena

Skrubba/skala potatisen och koka i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Ansa rädisorna och halvera dem. Strimla löken i strimlor. Blanda potatisen, rädisorna och löken i en bunke tillsammans med olja salt och svartpeppar. Fördela blandningen på 4 stora ugnsfolieark. Vik ihop till paket och grilla (eller kör paketen i ugnen - 200 grader) i ca 10 minuter.

 

Dill & chilikrämen

Hacka dillen, kärna ur och finhacka chilin. Vispa smöret fluffigt med elvisp, tillsätt dillen, chilin och flingsalt. Rör ner den turkiska yoghurten och förvara krämen i rumstemperatur tills servering.

 

Laxen

Pensla laxen med olja runt om och krydda ned salt och peppar. Grilla den indirekt ca 8 minuter på grillen (eller ca 10-15 minuter i 200g varm ugn)

Servera med en klick dill och chilikräm ovanpå och med potatisknytet vid sidan av. Gott till är även lite grillad sparris eller enkel grönsallad.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0