Kantarell lasagne

Med en liten herre i familjen har det inte blivit några svampturer denna höst, men som tur är har man en väldigt snäll far som plockar lite av skogensguld till mig. Japp, mycket lyckligt lottad är jag - för det finns så mkt gott att tillaga med kantarellerna.
 
Nyligen såg jag på tv om en kantarell lasagne. Så det fick vi ju testa - ett perfekt vegetariskt alternativ eller för att ha en "meat free" dag i veckan.
 

Ingredienser

 

1 pkt färska lasagneplattor

500g ricotta

150g färskriven ost av lite starkare sort ex. lagrad prästost, västerbottenost eller parmesan

500g kantareller

150g färsk spenat

1 gul lök (finhackad)

3 vitlöksklyftor (finhackade)

2 dl grädde

Smör, salt, peppar, olivolja

 

Spola de färska lassangeplattorna under varmvatten så att de blir mjuka och följsamma (så spricker de inte) och smid in dem i olja. Skär kantarellerna i mindre bitar och fräs dem i panna tillsammans med den hackade löken och smör.

Tillsätt sedan spenaten och grädden och låt koka ihop. Ta 2/3 av osten och blanda med ricottan i en bunke, rör sedan i den stekta svampen. Varva sedan svampen och lassangeplattorna i en ugnssäkerform. Avsluta med den sista delen riven ost ovanpå.

Gratinera i 230 grader varm ugn i ca 20-30 minuter. Servera!

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0