Kantarell lasagne
Ingredienser
1 pkt färska lasagneplattor
500g ricotta
150g färskriven ost av lite starkare sort ex. lagrad prästost, västerbottenost eller parmesan
500g kantareller
150g färsk spenat
1 gul lök (finhackad)
3 vitlöksklyftor (finhackade)
2 dl grädde
Smör, salt, peppar, olivolja
Spola de färska lassangeplattorna under varmvatten så att de blir mjuka och följsamma (så spricker de inte) och smid in dem i olja. Skär kantarellerna i mindre bitar och fräs dem i panna tillsammans med den hackade löken och smör.
Tillsätt sedan spenaten och grädden och låt koka ihop. Ta 2/3 av osten och blanda med ricottan i en bunke, rör sedan i den stekta svampen. Varva sedan svampen och lassangeplattorna i en ugnssäkerform. Avsluta med den sista delen riven ost ovanpå.
Gratinera i 230 grader varm ugn i ca 20-30 minuter. Servera!
![](https://cdn3.cdnme.se/2306792/6-3/575_524477a8e087c36fceff80a4.jpg)